Sdružení nezávislých výtvarníků Litoměřicka


1.9.2015 Výstava …a zase jsme tu pro Vás ! - Dům kultury v Litoměřicích

01.09.2015 17:00

…a zase jsme tu pro Vás !

 

Vernisáž proběhne dne 1.9.2015 od 17,00 s hudebním programem a s malým občerstvením.

 

1.září až 31. prosince 2015, Dům kultury v Litoměřicích

 

Rok se s rokem sešel a členové i členky Sdružení nezávislých výtvarníků Litoměřicka opět rádi prezentují plody své tvořivosti v prostorách Domu kultury v Litoměřicích.

Autorky i autoři věří, že výstava rozjasní Tvou tvář, vážený návštěvníku, případně umožní zamyšlení nebo oživí téměř zapomenutou vzpomínku. Jsou zde zastoupena díla zcela nová, ale i výsledky tvorby z let minulých.

Neformální „Sdružení nezávislých výtvarníků Litoměřicka“ vzniklo v r. 2001 v Litoměřicích. Od té doby pořádá každoroční výstavy pro veřejnost. Členové sdružení se věnují malbě, kresbě, grafice, dřevořezbě, plastice, fotografii, porcelánu, keramice nebo umění šperku. Tvoří dospělé osoby i studující, ženy i muži, lidé věku kmetského i téměř dívčího.

Mezi členy Sdružení v současné době patří: Ivan Dvořák, František Pražák, Oldřich Hukal, Marie Matyášová, Jitka Eretová, Lenka Cízová, Ivana Červinková, Marie Bohatcová, Marie Staňková, Anna Hana Tůmová, Antonín Bureš, Bohumír Pivec, Dominik Lendacký, Markéta Šrumová, Jiří Pláteník, Jana Štefaniková, Simona Němcová, Jan Michalko, Dana Chrastilová. Sdružení vydalo o své činnosti již dvě publikace.

—————

Zpět